Sanitat no es veurà afectada… Ha!

Any 2011, la greu crisi que afecta les economies occidentals també es localitza a Catalunya, on un meravellós govern aristocràtic (“els millors”) de CiU, després d’haver combatut el monstre del tripartit i postular-se amb extrema supèrbia com l’únic capaç de governar i de fer les coses bé, està diposat (i ja ho ha fet) a efectuar un seguit de retallades “necessàries” en els serveis socials. Però que ningú no s’alarmi!! Que no us agafi un infart de sentir això! O, si us agafa, almenys que sapigueu que estareu ben atesos perquè les retallades en realitat no afectaran la qualitat d’aquests serveis socials públics. Bé, almenys això és el que assegurava el govern català, però em sembla que el tancament de l’Hospital Dos de Maig demostra el contrari.

Encara que sembli paradoxal, el conseller de sanitat assegura que el pressupost retallat de sanitat en realitat optimitza l’eficiència clínica. Deu ser que els metges són uns malpensats en considerar que treure diners de sanitat perjudica el servei ofert als ciutadans. El govern ha repetit per activa i per passiva que els serveis bàsics no es veuran afectats i que no es tancaran quiròfans, per això serveixen les retallades, per “salvar el sistema”:

Ben bé sembla que la lògica de Boi Ruiz funcioni a l’inrevés. De fet, té raó quan s’ha cansat de repetir (però no en aquest vídeo) que no es tancarien quiròfans: ha tancat tot l’hospital, la qual cosa per un simple caprici casual del destí no deixa obrir els quiròfans… simplement. Però, atenció! això només amb un 10% d’estalvi pressupostari. Bé, després el govern va dir que no retallaria tant, però tot i així en realitat serà moooolt més. Així ho afirma el Centre d’Anàlisis i Programes Sanitaris, una organització d’experts, tècnics i ciutadans interessats en salut que el passat dia 8 va presentar el seu informe alternatiu al del govern, on assegura que les retallades arribaran ben bé al 18%.

Aquí matí, segons he sentit a Catalunya Informació, treballadors de l’hospital s’han reunit davant del Departament de Salut per protestar. Jo diria que Boi Ruiz, i tot el govern convergent, deu patir d’una enorme inflor a l’oïda que l’impedeix de sentir les queixes i protestes que els sindicats i especialistes mèdics dirigeixen a unes retallades que realment disminueixen la qualitat del servei públic. A més, van acusar el govern d’ocultar informació pel que fa a l’abast real de les retallades. Bé, aquestes polítics hauran d’anar justament a cal metge a fer-se mirar aquesta greu neoliberalitits que pateixen… Fins i tot algú que no és metge podia veure des d’abans de les eleccions els primers símptomes:

Anuncis

About Ectòrix

Llicenciat en Història i graduat en Sociologia. Sóc professor interí i em dedico, tant intensament com puc, a la política.

Posted on 11 Juliol 2011, in Dins les nostres fronteres, Opinió, Política and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: