Fam a Àfrica

Fa uns dies, l’ONU va advertir de la greu crisi alimenària que pateix Somàlia i que es pot agreujar. He llegit al bloc Punts de vista un article prou interessant que anuncio aquí a fi que el llegiu.

La qüestió de fons és el repartiment del menjar (i, per extensió, de la riquesa). Cal decisió política per intentar fer un món més just i escapar-se dels envits financers i econòmics. Si la nostra societat s’ha inventat la noció d’humanitat, llavors cal actuar en consqüència. Sembla a ser que els nostres estats “desenvolupats” s’estan desenvolupant tant que acabaran deformats, cosa que, de retruc, afectarà la resta del món. Cal seguir el camí d’un creixement harmònic i necessari, no perpetu, perquè també és impossible. Per això és totalment irracional (i estúpid, i contradictori, i econòmicament insostenible i totalment inètic) que Occident llenci menjar simplement perquè no surt a compte enviar-lo a Àfrica. Que el donin a qualsevol ONG o que l’aprofitin. A mi a casa sempre m’han ensenyat que el menjar no es llença. A propòsit d’això, llegiu-vos aquest altre article.

Anuncis

About Ectòrix

Llicenciat en Història i graduat en Sociologia. Sóc professor interí i em dedico, tant intensament com puc, a la política.

Posted on 5 Agost 2011, in Opinió, Societat, Vaivé del món and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 1 comentari.

Comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: