Infobloc: sis mesos

Avui fa ni més ni menys que sis mesos que vaig posar en marxa el bloc. El temps passa molt ràpid i volia donar més “vida” al bloc però sempre és una mica difícil. En qualsevol cas, aprofito aquesta data per fer dues coses: donar-vos algunes estadístiques del bloc i fer una recopilació d’articles “recomanats”.

Pel que fa a seguiment del bloc, a dia d’avui puc comptabilitzar 5 subscriptors, potser pocs, però l’important és que estiguin (que estigueu vosaltres, de fet) contents; més 3 o 4 persones que sembla que visiten el bloc amb certa freqüència sense estar subscrites. Pel que fa a articles publicats, n’hi ha 50 (si descomptem les entrades informatives del mateix bloc), i pel que fa a comentaris, n’hi ha en total 11 de 4 persones diferents, a banda dels que faig jo mateix.
També puc dir que de tots els articles publicats el més consultat és, sens dubte i amb diferència, El tricolor. És difícil de dir quin és el més llegit, i, de fet, el cert és que no ho sé, així com tampoc no sé què no llegiu, ja que jo publico els articles a la pàgina principal amb el cos complet. Però El tricolor el puc citar perquè durant un temps el va veure molta gent que cercava a Google justament informació del tricolor, de la cocarde o de la Rev. Francesa, i se’m van redirigir a aquesta entrada.

A continuació, per a qui pugui interessar o s’hagi incorporat fa poc com a lector del bloc, presento una selecció d’alguns dels articles que ja he publicat, articles que jo mateix (segurament amb total falta d’humilitat…) trobo interessants per llegir, si no us els podeu mirar tots. Crec que sempre és positiu i pràctic fer-ho. Com que realment n’hi ha molts, recullo els que trobo més interessants; però, a més, d’entre aquests remarco en negreta els que encara poden ser més rellevants, tant pel contingut com per la forma:

El que hi ha d’amagat: observació del masclisme a la nostra societat a través d’un espectacle de màgia.
Responsabilitat democràtica: comentari de les declaracions del síndic i crítica a la gestió de Puig.
El tricolor: petita explicació i assaig històric sobre la simbologia liberal de les banderes tricolors.
-[El principi de]… la presumpció d’innocència: comentari i reflexió sobre aquest principi polític.
En pro de la igualtat sexual: comentari a favor dels drets dels homosexuals a partir de tres situacions d’actualitat.
Reflexions sobre els aldarulls del Regne Unit: comentari i reflexions sociològiques d’aquest fenomen.
El papa (el de Roma) i el laïcisme: comentari sobre la postura de l’Església i el laïcisme a Espanya.
2-9-1945: capitulació del Japó: explicació històrica de la rendició del Japó i el final de la guerra.
Indignes, indignats i indignants: comentari del moviment dels indignats a partir d’una certa valoració simbòlica.
Ideologies i utopies: explicació pròpia sociològica detallada però no perfecta, clar està, d’aquests conceptes.
Ens ho diuen a la cara: la meva opinió i comentari d’aquella aparició d’un trader a la BBC que va dir que s’ho passava pipa fent diners a costa d’altres. Parteixo de la paraula anglesa trader.
El 15-O a Barcelona: crònica de la gran manifestació indignada.
Els Mossos “passegen” per la cafeteria de la Ciutat de la Justícia: crítica a l’actuació policial de principis d’octubre quan els Mossos van irrompre a la Ciutat de la Justícia, i valoro com això perverteix la democràcia.
Prohibició de burques i nicabs: especialment interessants els dos primers articles del tema, on fonamento la noció de llibertat democràtica i comento les implicacions sociopolítiques d’una potencial prohibició. Van acompanyats per una entrevista a una musulmana.
Drets (per a homosexuals) universals: valoració de la consideració que han de tenir els drets per a homosexuals, de la igualtat i de l’homofòbia.
El dret universal a la salut en perill: exposició de com les polítiques neoliberals violen els drets humans, a partir del cas de la sanitat.
Retorn al masclisme?: comentari valoratiu d’alguns aspectes masclistes i del feminisme.

 

Això és el més important que tenia  a dir. Però, a banda, per si us interessa, he actualitzat el meu perfil. Ara només em falta dir gràcies a tots! Continueu llegint de gust, comentant si en teniu ganes i difonent el bloc si considereu que a algú altre pot interessar!

Anuncis

About Ectòrix

Llicenciat en Història i graduat en Sociologia. Sóc professor interí i em dedico, tant intensament com puc, a la política.

Posted on 8 gener 2012, in Bloc. Bookmark the permalink. 2 comentaris.

  1. Tot es començar! Com a consells per augmentar audiència et recomano que enllacis aquest blog a Facebook i Twitter automàticament i que comentis en altres blogs!

    • Gràcies per les recomanacions! Llegeixo tants blocs que trobo interessants com puc, com el teu 🙂 i és molt divertit, de fet. D’altra banda, intento enllaçar “indirectament” a Facebook, però, en realitat, jo no tinc Facebook ni Twitter. Pot ser un problema per buscar lectors, però tanmateix, malgrat que anima tenir seguidors i m’interessa, la veritat és que he de dir que, en aquest sentit de les xarxes socials, no em preocupa: utilitzo altres mètodes…

Comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: