1r aniversari del 15-M sota sospita policíaca

Per aquests dates se celebra el primer aniversari del moviment del 15 de maig. Es veu que quan s’acostava la data assenyalada, la policia (instrument del poder per mantenir l’estatus quo) va agafar por i va decidir posar-se a investigar els líders d’aquest moviment social. Una unitat d’elit rstrejarà la xarxa per localitzar possibles i potencials actes associats al 15-M. Això és molt graciós si tenim en compte que el 15-M no té líders. El mateix moviment, heterogeni de gent, va renunciar a tenir-ne. I també ho és perquè la policia està interpretant que el 15-M és una organització (i afegiria, a més, d’acord amb el caràcter d’aquesta mesura, organització criminal), per tant muntada jeràrquicament, ordenadament i amb un punt de comandament. La policia el que està buscant, en realitat, és les persones més actives per les xarxes socials, en una campanya de “prevenció” (per descomptat, no ho posava en dubte!). Bé, la notícia que us he enllaçat diu “previsió” en lloc de prevenció, la qual cosa encara és més significativa: des del poder es vol preveure quins seran els moviments que espontàniament i lliurement els participants del 15-M, gent indignada, pretén fer, per tal d’anticipar-se als esdeveniments. Pregunta: que potser això és Minority Report i es volen detenir els ciutadans abans no cometin un crim? Perquè jo no veig a què s’han d’anticipar. A una manifestació? Perquè si del que es tracta és de saber què decideix la gent entre ella per facilitar l’exercici de drets, també podrien seguir el Facebook de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, per exemple, per saber a quina hora i a quin lloc hi haurà una gran munió de gent per enviar-hi una patrulla i gestionar el trànsit. Si es tracta, en canvi, de controlar la gent i tenir-la contínuament sota sospita per reaccionar -repressivament- molt aviat, doncs aquesta mesura no m’estranya. Però em contiua cridant l’atenció una cosa: per què no vigilen igualment la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya? I és que la munió de gent de cames bregades pel senderisme podria encendre un foc sense permís, llavors els antiavalots s’hi haurien d’anticipar dissolent la “manifestació”.

Anuncis

About Ectòrix

Llicenciat en Història i graduat en Sociologia. Sóc professor interí i em dedico, tant intensament com puc, a la política.

Posted on 20 Mai 2012, in Indignats, Opinió, Societat and tagged , , , . Bookmark the permalink. 1 comentari.

  1. Conjuntbuit et felicita pel teu blog i ha decidit otorgar-te el premi Liebster Blog’s, per a veure la llista d’altres blocs premiats i com funcionen aquest premis fés entra a http://conjuntbuit.wordpress.com/2012/05/24/liebster-blogs/

Comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: