Jubileu de diamants

Es veu que la reina de Gran Bretanya i les seves colònies ha complert 60 anys al tron. Per l’ocasió, se celebra l’anomenat “jubileu de diamants”. Un jubileu de per si són 50 anys, però jo entenc que afegeixen els diamants quan el/la monarca sobreviu més (per sort o per desgràcia) i arriba als 60 anys de regnat. Només abans que l’actual, la tan coneguda i imperialista reina Victòria havia arribat a celebrar també un jubileu de diamants. La celebració ha durat quatre dies. Abans-d’ahir dimarts va ser l’últim, amb la desfilada militar i les carrosses i l’espectacle d’entreteniment de la Guàrdia Reial (que disparen salves d’honor, l’anomenat Feu de joie, ‘foc de joia’). Diumenge, per altra banda, també hi va haver una altra desfilada, en aquest cas de vaixells. Diu que més de 1000 naus de tot tipus es van congregar al Tàmesi per acompanyar la reina en el seu vaixell mentre, sota la pluja, saludava el públic. En els vaixells, també hi havia de tot: esportists, personalitats, militars, escocesos que tocaven des de bord, súbdits aborígens vestits amb tapall (“taparrabos”) vinguts de les illes del Pacífic, i altra mena de súbdits. Bé, la reina té molts de títols: si no recordo malament, la Commonwealth està formada per una cinquantena d’estats, la qual cosa no és sinó la informalitat de l’imperialisme actual.

Doncs bé, com que he de reconèixer que a mi m’agrada veure desfilades, sobretot militars, i més quan hi ha tropes d’arreu de l’imperi ben uniformades cada una amb un vestit diferent, doncs us vull posar aquí un vídeo de la desfilada processional. Potser sembla una mica antic, però de ben segur que aquesta desfilada és recent…

Anuncis

About Ectòrix

Llicenciat en Història i graduat en Sociologia. Sóc professor interí i em dedico, tant intensament com puc, a la política.

Posted on 7 Juny 2012, in Opinió, Vaivé del món and tagged , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: