Retallades als Bombers

Avui només us informaré d’unes petita (però greu) cosa. Té a veure amb les retallades. No entro a valorar-ho, ja faré altres entrades on segur que valoraré alguna retallada i els seus efectes, com ja he anat fent fins ara. Simplement vull posar-vos un exemple més dels nefastos efectes negatius de les polítiques d’austeritat per als nostres drets. En aquest cas es tracta dels Bombers. Si ells no tenen els mitjans necessaris per desenvolupar la seva feina (i no els tenen com veureu testimoniat en el vídeo d’aquí sota), és la nostra seguretat com a ciutadans i la defensa del medi natural (també és un dret gaudir de bones condicions naturals mediambientals) el que perilla.
Al febrer, el govern va retallar els pressupost destinat al cos de Bombers de la Generalitat, la qual cosa sens dubte va alarmar els seus responsables, funcionaris i voluntaris. L’oposició també va criticar-ho, però, clar, hem de tenir present que part de la crítica ve donada per convicció, teòricament, però l’altra gran part de la crítica ve donada pel joc polític institucional de donar-se les culpes mútuament, dir que ho fan malament, per oportunisme i aquestes coses tan infantils. Però, bé, la qüestió és que l’oposició va convidar els portaveus dels Bombers al parlament perquè expliquessin com es trobava la cosa, i certament van fer una compareixença pública en roda de premsa breu però clara i fins i tot intensa. He vist pel Youtube que des de fa unes setmanes circula un vídeo de la intervenció dels bombers, que ja han vist més de 50.000 persones, però des del febrer mateix hi ha el vídeo de la roda de premsa sencera penjat, amb les paraules dels polítics i dels bombers. Aquest és el que us poso aquí. Sens dubte serà interessant escoltar què diuen els bombers sobre la situació, bastant alarmats davant de la campanya d’estiu: per exemple, la dada més preocupant és que, per culpa de les retallades, el 80% dels parcs de Catalunya no podrà atendre més d’una incidència a la vegada! Escolteu-ho, val la pena, i serveix per recordar-nos, un cop més, que l’ofensiva neoliberal és global i trenca serveis públics de tot tipus i viola drets per tot arreu.

Anuncis

About Ectòrix

Llicenciat en Història i graduat en Sociologia. Sóc professor interí i em dedico, tant intensament com puc, a la política.

Posted on 16 Agost 2012, in Dins les nostres fronteres, Informació and tagged , , , . Bookmark the permalink. 2 comentaris.

  1. si el medi natural perillés per les retallades en el cos de bombers segurament avui dia a la terra només hi haurien cendres i oceans. Per preservar el medi calen altres maneres de relacionar-nos amb aquest medi del que formem part tots, inclús els bombers.

    • És veritat això que dius, Dani: el medi natural no perilla per les retallades als Bombers. Lamento si s’ha entès així, no és el que pretenia. Però el que sí que vull dir és que la manera que tenim com a societat de relacionar-nos amb el medi és provocant el 90% d’incendis forestals (em sembla que és aquest percentatge) -permeta’m aquest to una mica cínic que hi he posat-, per això la mateixa societat ha de posar a disposició un agent “regulador” per evitar que això es converteixi en un perill.
      Certament l’ideal seria una altra manera de relacionar-nos amb el medi natural i tenir una societat més ecològica, però fins i tot si no hi haguessin mai incendis provocats, seria igualment lògic que la societat preparés un cos de Bombers per minimitzar el dany ambiental natural (tant per preservar-lo com per evitar el dany a al societat), i si aquest cos veiés reduïdes les seves competències, doncs seria un perill indirecte. Per això mateix, en una societat com la nostra que no sap tractar respectuosament el medi, encara és més perillós que els Bombers no disposin dels màxims recursos per desenvolupar la seva tasca. Penso.

Comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: