Vicenç Navarro a Singulars

Avui una entrada només divulgativa, per dir-vos que el professor Vicenç Navarro, el blog del qual tinc enllaçat al llistat de blogs d’interès de la franja dreta i que us recomano de llegir de tant en tant, va fer una molt clara exposició al programa Singulars d’ahir sobre les polítiques anticrisi i les alternatives de política econòmica que podrien (haurien, de fet) de seguir els governs. No comentaré res, simplement us encoratjo a escoltar-lo  i llegir-lo sempre que en tingueu l’oportunitat, perquè personalment trobo que és molt clar, contextualitza molt bé els coses i ens ensenya a no fiar-nos dels discursos oficialistes dels polítics i institucions governants. A més a més, penso que, a banda d’ajudar-nos a comprendre millor l’economia i la situació actual, també és curiós acadèmicament parlant d’escoltar-lo perquè és un exemple típicament paradigmàtic de keynesianisme, llavors fa “gràcia” perquè és possible de resseguir perfectament allò que ens han explicat teòricament a la universitat o, amb una mica de sort, a l’institut (suposant que us ho hagin explicat, clar) sobre aquesta teoria econòmica. En qualsevol cas, és interessant i serveix per introduir-nos o per aprofundir en la crítica al neoliberalisme, a la suposada inevitabilitat de les retallades i al pensament social que hi ha al darrera d’aquestes idees que menyspreen el benestar aconseguit.

About Ectòrix

Llicenciat en Història i graduat en Sociologia. Sóc professor que després d'uns anys exercint he anat a Alemanya a seguir la carrera docent. Em dedico, tant intensament com puc, a la política.

Posted on 6 Juny 2013, in Consideracions polítiques, Divulgació and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 2 comentaris.

  1. Genial programa i convidat! M’ha sobtat el seu keynesianisme, me l’esperava més decreixentista, no se pq!

    • Sí, t’ha sobtat? Jo pel que sempre m’han dit d’ell i he llegit, el veia un economista típic, però d’esquerres en aquest sentit keynesià. Em sembla, en tot cas, que el seu pensament també té està centrat en qüestions mediambiaetals, però en el sentit de tractar-les, de nou, de manera economicista.
      Per cert, segons tinc entès, pel que em va dir un que segueix bé la seva carrera, en Navarro era del PSC (bé, ho era o li donava suport), però després, per la perversió que ha patit, s’ha passat a ICV.

Comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: