Infoblog: repàs del 2014

Com cada inici d’any, us presento un repàs estadístic dels moviments que ha viscut el blog en aquest any que acabem de deixar. Aquest any serà més ràpid, ja que, com imagino que deureu haver notat, el ritme de publicació ha disminuït bastant, per motius de temps i d’ocupacions d’altra mena.

Vistes i visites:

2013 vaig tenir 2542 vistes i 1612 visitants. Aquest any 2014 he tingut més o menys la mateixa quantitat de visitants: 1525, però en canvi menys vistes, 2185, malgrat que la proporció continua sent més o menys d’un article i mig per persona. En qualsevol cas, ha de quedar clar que el càlcul no és exacta, ja que, si no vaig errat, el sistema comptabilitza els mateixos visitants cada mes. Així, n’hi ha que són accidentals o puntuals, altres vénen de tant en tant,altres són els subscriptors (si és que realment s’enllacen amb el blog) i altres són, efectivament, els que estan repetits. L’oscil·lació mensual també ha estat prou gran i ha suposat una pauta una mica més irregular que la dels anys anteriors: el mínim ha estat de 54 visitants i el màxim de 244. De la suma de tots els mesos traiem una mitjana (127), que no és, però, exacta, per això que dic que el sistema comptabilitza la mateixa persona cada mes.

Per arreglar aquest càlcul erroni l’any passat vaig idear un sistema també una mica barroer per treure un càlcul en principi més exacte, que consisteix a suposar que el número inferior de visitants mensuals representa el número fix de visitants. Crec que dóna un resultat més acurat, per això aplicaré la mateixa lògica de deduir un número fix a no tenir en compte, però aquest cop serà diferent: crec que el més acurat no és agafar el número de visitants mínim, sinó la mitjana de visitants. Així ho he fet.

Segons això, doncs, prenc la mitjana de 127 persones per mes com a número que representa els visitants fixos, siguin assidus o accidentals, que es repeteixen cada mes. Aquest número, el descompto dels altres mesos, però en el cas dels que tenen menys de 127, sumo el resultat absolut de la resta. Després sumo els dos resultats (el números absoluts dels mesos inferiors a 127 visitants, i el resultat de la deducció de 127 als mesos que tenen més de 127 visitants) i hi sumo encara la mitjana de 127 (ja que almenys s’ha de comptabilitzar un cop). Així doncs, em surt com a resultat 621 visitants totals i una mitjana d’aproximadament 52 per mes, sens dubte un número  inferior al de l’any passat, però imagino que és comprensible pel poc que escric.

 Comentaris i seguidors:

Aquest any no hi ha hagut cap comentari. Però, d’altra banda, he tingut 4 subscriptors més (fins als 25)! Lamento que us hàgiu trobat amb pocs escrits meus comparat amb els anys anteriors, però sempre podeu consultar l’arxiu…

Articles:

Només he pogut escriure 8És possible avui el feixisme articles, 7 de contingut real si descomptem el de repàs de 2013. La diferència respecte de l’any passat és bastant notable, ja que llavors en vaig escriure 40. Una de les entrades que he publicat és la de si És possible avui el feixisme?, en la qual vaig penjar el meu treball final de grau de la carrera de Sociologia. No cal que digui que és una de les entrades que considero més importants, que consisteix en un treball i no en un article de blog estrictament, i que estic segur que us pot interessar.

El rànquing dels cinc articles més vistos aquest any 2014 són els llistats a continuació, però veureu que també indico entre parèntesi en quina posició es troben respecte del total net d’entrades des del primer moment:

1a (1a): 8 motius pels quals no em posiciono en favor de la independència
2a (14a): L’avantprojecte de llei de seguretat ciutadana.
3a (6a): Què diu la LOMCE?
4a (2a): Pinzellades sobre el conflicte araboisraelià.
5a (21a): Nous paradigmes en educació.

No hi ha en aquest llistat cap article escrit aquest mateix any. El primer que es troba en el rànquing de 2014 és el del “9-N: ‘efectes polítics’, ‘plebiscitàries’ i declaració unilateral”, en la tretzena posició.

Finalment, sempre acabo els repassos del blog amb una selecció d’articles, pensada perquè aquells que hi estigueu interessats busqueu d’entre tots els articles que he escrit aquells potser més impactants, transcendents o rellevants. No obstant, aquest 2014, com ja he dit, només he publicat 7 articles amb contingut. Com que escric poc, procuro que els articles tinguin més substància i estiguin més desenvolupats, mentre que quan n’escrivia molts (com els 40 del 2013) n’hi havia de diferents tipus. Per això, en certa forma tots els articles d’aquest any els puc recomanar, perquè penso que tots us aportaran alguna cosa. Potser l’únic que no és rellevant i que no us aportarà res és el de la Marxa de la Dignitat, ja que és una simple crònica, un relat de l’experiència. Sigui com sigui, aquí us llisto tots aquests set articles, i si voleu l’últim llistat fet, aneu aquí.

Marxa per la Dignitat: crònica.
La subreptícia forma d’introduir la ideologia per “experiments”: explicació a partir d’un exemple de com els experiments “cutres” i que es difonen per la xarxa transmeten un missatge ideològic que pretenen gravar inconscientment gràcies a la justificació “científica”.
La mitificació de la Natura: crítica al pensament idealista respecte de la Natura i la seva suposada harmonia.
La importància de la ideologia en política: crítica al pensament popular (i no tant popular) pragmatista segons el qual l’important en la política és “resoldre problemes” mentre que la ideologia és un problema.
És possible avui el feixisme?: treball final de carrera de 50 pàgines de tipus teòric i polític per discernir sobre l’eventualitat del feixisme actualment.
El 9-N: “efectes polítics”, “plebiscitàries” i declaració unilateral: comentari polític i crítica entorn de la consulta popular del 9-N i de certs postulats independentistes.
El TTIP: breu explicació sintètica de les característiques del Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç a partir del resum que vaig fer d’una xerrada d’aquest tema.

Anuncis

About Ectòrix

Llicenciat en Història i graduat en Sociologia. Sóc professor interí i em dedico, tant intensament com puc, a la política.

Posted on 1 gener 2015, in Bloc. Bookmark the permalink. 1 comentari.

Comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: