Les parets parlen / 2

P1150197Interessant i divertida pintada que va aparèixer un dia en el vidre d’un banc i va desaparèixer l’endemà: la pintada indica que dipositis la brossa als peus de la sucursal bancària, en aquest cas de Catalunya Caixa. No tinc constància que a altres bancs també aparegués una pintada semblant ni que ningú fes cas a les indicacions i realment deixés allà la brossa…

Sembla clar, al meu parer, que la referència a la brossa serveix per assenyalar que el sistema financer està podrit, no és una qüestió d’aquella entitat particular. Però no pretén ser una mera observació descriptiva, sinó que, òbviament, fa la crítica social: des d’inicis de la crisi que s’assenyala les poques limitacions del sistema financer de ser-ne causant, així com les -justament- porqueries que els bancs tenen entre mans, és a dir, l’especulació. Amb aquesta pintada, hom recupera el discurs que els indignats feien servir, així com el seu estil contundent i subversiu, però potser còmic, irònic o amb un to graciós. D’aquí l’enunciat crític que un banc es mereix que li llencin les escombraries, en senyal de desdeny, perquè no aporten res a la ciutadania corrent; al contrari: és un viver d’avars i corruptes i enganya la ciutadania amb bons i ofertes fal·laces.

Catalunya Caixa, a més, és un dels bancs als quals l’agència Moody’s va rebaixar fa un temps (ara no sé com està) la qualitat del seu deute al nivell (com si fos una puntuació) de l’anomenat barroerament “bo escombraria”, que tècnicament s’entén dins de l’anomenat grau especulatiu.

ACTUALITZACIÓ: Em diuen que una sucursal d’un altre banc que estava situat més avall que aquest, on també va aparèixer la pintada, sí que tenia brossa acumulada al davant.

Anuncis

About Ectòrix

Llicenciat en Història i graduat en Sociologia. Sóc professor interí i em dedico, tant intensament com puc, a la política.

Posted on 31 Març 2015, in Opinió, Vaivé del món and tagged , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: